آداب و روش صحیح وزن کشی با ترازو

روش صحیح اندازه گیری وزن با ترازو

یکی از اصلی ترین فاکتورها برای  حفظ وزن و کاهش یا افزایش وزن، دانستن وزن دقیق خود در هر مرحله از مسیر رژیم غذایی و چگونگی ادادب و روش صحیح وزن کشی با ترازو می باشد. در این مطلب میخواهیم در مورد ادادب و روش صحیح وزن کشی با ترازو و باید و ها و نباید های آن صحبت کنیم.

امروزه با پیشرفت علم در همه ی عرصه ها و تولید ترازوهای مختلف، باز برخی افراد از چگونگی و روش صحیح وزن کشی اگاهی ندارند.

 بی ام ای

 BMI چیست و در وزن کشی چه نقشی دارد؟

اگر اضافه وزن داشته باشید با محاسبه BMI به خوبی مشخص خواهد شد. در این روش تناسب وزن فرد نسبت به قد وی اندازه‌گیری می‌شود. برای  محاسبه بی ام آی،  به وزن بر حسب کیلوگرم و قد بر حسب متر نیاز دارید. سپس باید مقدار وزن تقسیم بر قد شده و به توان ۲ برسد. موسسه ملی بهداشت در رابطه با BMI نتایج زیر را ارائه می‌دهد:

  • BMI کمتر از ۱۸:۵: کاهش وزن
  • BMI بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹: وزن ایده آل
  • BMI بین ۲۵ تا ۲۹.۹: مبتلا به اضافه وزن
  • BMI بیش از ۳۰:  چاقی

مقدار BMI اگر بیش از 30 باشد، با توجه به این عددشما به چاقی مبتلا هستید و با توجه به درجه آن خطرات نگران‌کننده‌ای برای سلامتی فرد وجود دارد.

در این موارد تغییر سبک زندگی، رفتار درمانی، رژیم درمانی در برگشت به محدوده نرمال و پیشگیری و کنترل بسیاری از بیماریهای مزمن از جمله: دیابت، کبد چرب، سنگ کلیه و.. بسیار کمک کننده می باشد.

 

یکی از معمول‌ترین روش های اندازه گیری وزن استفاده از ترازو است.

آیا نحوه استفاده صحیح از این وسیله را می‌دانید؟

اندازه گیری وزن

روش صحیح اندازه گیری وزن با ترازو

فاکتورهای زیادی در طول ۲۴ساعت شبانه‌روز سبب کاهش یا افزایش وزن بدن میشود، به همین دلیل اندازه‌گیری درست میتواند ما را در ادامه مسیر کاهش، افزایش یا نگه داشتن وزن بدن راهنمایی کند. اما باید درنظر داشت که عدد روی ترازو تنها معیار تناسب اندام نیست.

پیش از هر چیز باید بدانید که بهترین زمان پیشنهادی برای اندازه‌گیری وزن با ترازو صبح پس از بیدار شدن از خواب و رفتن به دستشویی است زیرا در این حالت مثانه نیز تخلیه شده است و عواملی مانند ورزش روز قبل و آنچه که دیروز خورده‌اید نیز تاثیر معنی‌داری در نشان دادن مقدار وزن شما نخواهند داشت.

نکته بعدی این است که باید از یک ترازوی دقیق و باکیفیت بهره بگیرید. ترازوهای دیجیتال معمولا دقت بیشتری نسبت به انواع معمولی دارند.

پس از انتخاب یک دستگاه مناسب باید نحوه استفاده صحیح از آن را نیز یاد بگیرید. به موارد زیر دقت کنید:

  • ترازو را روی یک سطح صاف، محکم و یکنواخت قرار دهید. هرگز آن را روی فرش یا یک زمین ناهموار نگذارید.
  • در حالی‌که هیچ چیز روی ترازو نیست، آن را تنظیم کرده و دقیقا روی عدد صفر بگذارید.
  • در حالت ایستاده طوری بدن خود را روی دستگاه قرار دهید که وزن شما به طور مساوی روی هر دو پا تقسیم شود.
  • در هر بار وزن کردن خود تقریبا از همان لباسی استفاده کنید که قبلا نیز استفاده کرده بودید. در این حالت دیگر پوشاک شما عاملی برای به غلط انداختن شما جهت تعیین وزن دقیق نخواهد بود.

 

3 قانون کلی برای وزن کشی درست و صحیح

3 قانون کلی برای وزن کشی درست و صحیح

راه‌های درست و غلطی برای دریافت تصویری دقیق از سلامتی‌تان وجود دارد.

وزن کردن خود می تواند دشوار باشد. چه نوع ترازو باید آن را دریافت کنید؟ اگر می‌خواهید عضله بسازید، آیا باید خودتان را وزن کنید؟ آیا اگر فقط در تلاش برای کاهش وزن هستید قوانین تغییر می کنند؟

به عبارت دیگر، روش صحیح وزن کردن دقیقاً چیست؟

  • 1. هفته ای یک بار خود را وزن کنید

اگر در طول رژیم به وزن هدف خود نزدیک تر میشوید، ممکن است وسوسه شوید که به صورت روزانه روی ترازو بپرید – اما این کار را نکنید.

دلیلی وجود ندارد که بیش از یک بار در هفته خود را وزن کنید. راشل فاین، متخصص تغذیه و صاحب To the Pointe Nutrition می‌گوید: با نوسانات روزانه آب، وزن بدن می‌تواند به شدت در روز تغییر کند.

“وزن کردن  خود به صورت هفتگی تصویر دقیق تری به شما می دهد.”

  • 2. صبح خود را وزن کنید

هنگامی که وزن کشی هفتگی شما شروع می شود، پس از نوشیدن یک بطری آب یا خوردن یک وعده غذایی، روی ترازو نپرید. برای دقیق ترین وزن، اول صبح خود را وزن کنید.

وزن کردن خود در صبح بسیار مؤثر است زیرا زمان کافی برای هضم و پردازش غذا  داشته اید. لورن اوکانر، متخصص تغذیه و صاحب Nutri Savvy Health می‌گوید: «این وزن تحت تأثیر چیزی که خورده‌اید یا هنوز کاملاً فرآوری نکرده‌اید، نخواهد بود.

  • 3. عوامل را در طول وزن کشی ثابت نگه دارید

اگر می خواهید عدد روی ترازو دقیق باشد، باید متغیرها را به حداقل برسانید.

اگر یک هفته خود را برهنه وزن کنید و هفته بعد با لباس های تمرینی پوشیده باشید، عدد روی ترازو متفاوت خواهد بود – اما ربطی به وزن کم یا اضافه شما ندارد.

زمانی که خود را وزن می کنید ثابت قدم باشید. اگر قبل از اینکه روی ترازو بپرید به دستشویی می روید، دفعه بعد قبل از اینکه دوباره این کار را انجام دهید بروید.

چه زمانی عدد روی ترازو کاذب است؟

چه زمانی عدد روی ترازو کاذب است؟

دوران عادت ماهانه

-صبح روز بعد از مصرف مقدار بالای کربوهیدرات و نمک

-بلافاصله بعد مصرف غذا

-نوشیدن ۴۷۵ میلی‌لیتر آب در روز، وزن را تا نیم کیلوگرم افزایش می‌دهد. بنابراین هیچگاه بعد از نوشیدن آب خود را وزن نکنید.

-عدم اجابت مزاج بین دو تا سه روز، در حدود نیم تا دو کیلوگرم وزن کاذب به شما اضافه می‌کند. با اجابت مزاج وزن شما به حالت طبیعی برمی‌گردد.

خواب ناکافی در طول شب

-مصرف بعضی داروها مثل کورتون‌ها یا ادراراور میتواند تاثیر چشمگیری بر وزن افراد داشته باشد.

 

 

وزن کشی صحیح:

-اول صبح با مثانه و روده خالی روی ترازو بروید.

-هر دفعه از ترازوی یکسان استفاده کنید.

-با لباس یکسان روی ترازو بروید.

-محل قرارگیری ترازو را جابجا نکنید.

با تکرار وزن‌گیری با توجه به این نکات به مدت هفت روز، وزن هرروز را یادداشت و میانگین را محاسبه کنید.

در نظر داشته باشید وزن افراد بزرگسال در طول روز می‌تواند تا ۲کیلوگرم نوسان داشته باشد که به دلیل مصرف یا دفع آب میباشد.

وزن کشی برای چه افرادی ممنوع است؟ | بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان

وزن کشی برای چه افرادی ممنوع است؟

معمولا توصیه میشود افرادی که تنها عدد ترازو را به معنی پیشرفت یا پسرفت در مسیر خود میبینند، بیش از اندازه تحت تاثیر این عدد قرار می‌گیرند و اعتماد به نفس خود را از دست میدهند از ترازو استفاده نکنند.

وزن کردن مداوم، راه مناسبی برای تثبیت وزن و حفظ سلامتی شماست؛ اما نمی توانید انتظار داشته باشید که اعداد ترازو وزنی را که اکنون دارید در آینده نیز تضمین کنند؛ بنابراین یک عدد معین برای خود تعیین نکنید تا با هدف رسیدن به آن عدد وزن کم کنید، بدون این که سلامتی خود را در نظر بگیرید.

نتیجه کلی:

هیچ قانون ثبت شده ای وجود ندارد که بگوید خودتان را وزن کنید تا سالم بمانید. محققان فقط پیشنهاد می دهند که اگر می خواهید به وزن ثابت برسید، خودتان را مرتب وزن کنید تا از وضعیت خود در هر مرحله از کاهش وزن خود، با خبر باشید.

تعدادی از برنامه های کاهش وزن وجود دارند که پایه و اساسی مبنی بر موضوع وزن کشی ندارند و همچنین افراد بسیاری هستند که بدون روش صحیح وزن کشی، کاهش وزن مناسبی داشته اند. وزن کشی به دو دسته از افراد توصیه نمی شود؛ دسته ی اول افرادی که در مرحله ی مبارزه با وعده های غذایی نا منظم هستند و دسته ی دوم، افرادی که به وزن کردن خود حساس شده و روزی چندبار خودشان را وزن می کنند.

اشنای با روش صحیح وزن کشی به افراد برای رسیدن به وزن ایده آل خود کمک میکند.

 

اگر قصد شما کاهش یا افزایش وزن، درمان یا پیشگیری بیماری‌ها یا حتی داشتن سبک زندگی و رژیم سالم‌تر است، مشاور تغذیه‌ی آنلاین بهترین راه برای رسیدن به این اهداف و دیدن نتایج است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ یا اینستاگرام با ما در ارتباط باشید:

Whatsapp:  +98 930 895 0913

Instagram: @dr_radfardiet

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24