امروزه تلفن همراه و رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و.. جز جدایی ناپذیر زندگی اکثر افراد است. در این مطلب به تاثیرات رسانه های اجتماعی بر رژیم غذایی و وزن صحبت خواهیم کرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تاثیرات رسانه های اجتماعی در زندگی فردی را بهتر بشناسیم.
باورهای غلط رایج به دست امده از رسانه های اجتماعی در مورد تغذیه و رژیم غذایی
با ظهور اینترنت و رسانه های اجتماعی، حجم زیادی از اطلاعات نادرست وارد زندگی افراد می شود. این اطلاعات تقریبا تمام جنبه های زندگی و سلامت فرد را پوشش می دهد که یکی از این موارد تغذیه و سلامت افراد می باشد.
متخصیصن تغذیه و رژیم درمانی همواره با نظرات شخصی افراد مراجعه کننده در مورد تغذیه و سبک زندگی روبرو می شوند که به طور اشتباهی از رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام قهمیده اند. و مبارزه با این اطلاعات نادرست نیازمند همکاری متحدانه ای بین همه ی افراد جامعه و متخصصان تغذیه و سلامت می باشد.
برخی از باورهای غلط رایج عبارتند از:
- کربوهیدرات ها برای سلامتی مضر هستند
- رژیم بدون گلوتن انتخاب سالم تری است
- رژیم های سم زدایی موثر عمل می کنند
- افرادی که کلسترول بالا دارند نباید تخم مرغ بخورند
- شیر یا لبنیات برای سلامتی مضر است
در برخی موارد، پس از تلاش برای پایبندی به یک سبک زندگی سالم، افراد در یافتن درمانی برای مشکلات خود ناامید می شوند که آنها را وادار می کند تا هر راه حل توصیه شده ای را که امیدوارکننده به نظر می رسد امتحان کنند. رسانههای اجتماعی همچنین نقش بسیار مهمی در ترویج باورهای غلط در مورد رژیمهای غذایی از طریق پزشکان غیرمجاز که به دنبال شهرت هستند، ایفا میکنند، متأسفانه مردم ادعاهای خود را به امید راهحلهای سریع مشکلات سلامتی خود باور میکنند.
علاوه بر این، رژیم های غذایی متعددی وجود دارد که اخیراً به شهرت رسیده اند، از جمله رژیم کتو و وگانیسم. هنگامی که صحبت از چنین رژیم هایی می شود، مهم است که به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی سالم، رژیمی است که تمام نیازهای شما را از نظر مواد مغذی تامین کند و عملکرد طبیعی بدن را ارتقا دهد. لزوماً نباید برچسب یا نام خاصی داشته باشد. رژیمهای غذایی مانند کتو، روزهداری متناوب و گیاهخواری الگوهای غذایی هستند که لزوما برای همه کار نمیکنند و ممکن است بسیار محدودکننده باشند.
به عنوان مثال، رژیم کتوژنیک به مقدار زیادی چربی نیاز دارد که در ابتدا برای کمک به کنترل علائم صرع ایجاد شد. در چند سال گذشته، رژیم کتوژنیک فقط برای کاهش وزن ترویج شده است. اجرای رژیم کتوژنیک تنها باید زیر نظر متخصص تغذیه و با صلاح دید ایشان انجام شود.
یک رژیم غذایی وگان تنها در صورتی می تواند از نظر تغذیه ای کافی باشد که تمام مواد مغذی به درستی از غذاهای گیاهی جبران شود و سایر مواد از طریق مکمل تامین شوند.
شبکههای اجتماعی و افزایش وزن
نتایج یک بررسی جدید حاکی از آن است که کودکان تحت تأثیر خوراکیها و مواد غذایی موجود در شبکههای مجازی هستند و همین موضوع منجر به افزایش چاقی آنها شده است.
از طرفی استفاده مداوم از شبکه هایاجتماعی و تلفن همراه باعث میشود مدت زمان زیادی بدون تحرک و ساکن بشینند که همین امر باعث کاهش فعالیت بدنی روزانه در افراد می شود و انرژی در بدن به صورت چربی ذخیره می شود.
از طرفی دیگر هنگام صرف غذا توجه به شبکه های اجتماعی، سبب عدم تمرکز بر روی غذا میشود که باعث دریافت کالری بیشتر می شود.
تاثیر رسانه های اجتماعی روی رژیم غذایی سالم
پورن غذایی، که به عنوان غذای اشتها آور یا تصاویر آشپزی تعریف می شود، مدت هاست که توسط تبلیغ کنندگان استفاده می شود. و اگر مرتباً این تصاویر وسوسه انگیز را مشاهده می کنید، می تواند تأثیر ناخواسته ای بر وزن شما داشته باشد.
مطالعات نشان داده است تماشای منظم عکسهای غذا در رسانههای اجتماعی ممکن است باعث ایجاد احساس گرسنگی و تشویق به زیادهروی شود.
همین بررسی همچنین نشان می دهد که اپیدمی چاقی فعلی در ایالات متحده ممکن است تا حدی به دلیل فراوانی چنین تصاویری باشد که مردم مشاهده می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ یا اینستاگرام با ما در ارتباط باشید:
Whatsapp: +98 930 895 0913
Instagram: dr_radfardiet