رژیم غذایی GAPS و اوتیسم
در بخش قبل از این مقاله از سایت دکتر محمد رادفر بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان به ادعاهای مطرحشده توسط رژیم غذایی GAPS، پرداختیم در این نوشته به بررسی رابطه ی رژیم غذایی GAPS و اوتیسم خواهیم پرداخت. تا پایان همراه ما باشید . کودکان به دلیل تغذیه نامناسب و سندروم روده نفوذپذیر به اوتیسم مبتلا میشوند. او ادعا میکند که رژیم غذایی GAPS میتواند علائم اوتیسم را درمان کرده یا بهبود ببخشد.
اوتیسم (ASD) باعث طیف گستردهای از علائمی میشود که بر ارتباط فرد با دنیای اطراف و نحوه تعاملش با محیطهای اجتماعی تأثیر میگذارد.
دانشمندان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد ASD نقش دارند.
اکثر کارشناسان میگویند که درمانی برای ASD وجود ندارد. اکثر افراد درگیر با ASD، به اوتیسم بهعنوان چیزی که به درمان یا بهبودی نیاز دارد، نگاه نمیکنند.
با اینحال بهبود مشکلات سلامتی مرتبط با ASD مانند مشکلات گوارشی، امکانپذیر است.
یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۴ دریافت که کودکان مبتلابه ASD در مقایسه با سایر کودکان، مشکلات گوارشی بسیار بیشتری دارند.
محققان این بررسی میگویند که کودکان اوتیسمی در ابتلا به درد شکم، یبوست و اسهال مستعدتر هستند. علت این امر هنوز مشخص نیست.
یک مطالعه موردی گزارش داد که یک پسربچه ۱۲ ساله پس از ۴ هفته درمان با پروبیوتیک، کاهش قابلتوجهی را در علائم گوارشی و علائم اصلی اوتیسم تجربه کرد.
بااینحال یافتههای مطالعه سال ۲۰۱۴ که روی ۱۳۳ کودک انجام شد، هیچگونه ارتباطی بین نفوذپذیری روده و وجود علائم ASD پیدا نکرد.
تا به امروز هیچگونه شواهد اثباتشدهای وجود ندارد که نشان دهد تغییرات رژیمی، تأثیر قابلتوجهی روی ASD دارند.
دکتر محمد رادفر
متخصص تغذیه و رژیم درمان اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر محمد رادفر کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :