فست فود و افسردگی

میزان مصرف

فست فود و افسردگی چه رابطه ای می توانند با یکدیگر داشته باشند. مصرف فست فود به دلیل سرعت و سهولت تهیه آن  در جوامع  مخصوصا جوامع شهری روز به روز افزایش پیدا کرده است. تغذیه سالم و متنوع به عنوان یکی از عوامل مهم در حفظ سلامتی  شناخته می شود. در این مطلب قصد داریم در مورد ارتباط مصرف فست فود و  افسردگی صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

چه غذاهایی فست فود در نظر گرفته می شود؟

تاریخچه فست فود تقریباً به یک قرن می رسد، اما این مفهوم – و برخی از معروف ترین فست فودهای آمریکا – واقعاً در دهه 1940 و 50 مطرح شد.

فستفودها مواد غذایی هستند که با سرعت و سهولت تهیه و اماده می شوند  مانند: سیب زمینی، پیتزا، ساندویچ و …

در واقع زمانی که فستفود می خورید خود شما می توانید حدس بزنید که غذایی که می خورید فستفود می باشد یا خیر.

مصرف فست‌فود و عوارض آن
عوارض فست فود

مصرف فست فود و عوارض آن

تحقیقات نشان می دهد مصرف بیش از حد فست فود و تغذیه نامناسب می تواند بر سلامت روانی تاثیر منفی داشته باشد. برخی از این تاثیرات شامل افسردگی, اضطراب, خستگی و کاهش سطح انرژی هستند.

در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۸ چاپ شد، نشان داد که مصرف بیش از حد فست فود با عوارضی مانند افسردگی و اضطراب در ارتباط است. در این تحقیق, شرکت کنندگانی که بیشترین میزان فست فود را مصرف میکردند، دارای سطح بالاتری از مفهوم نا امیدی که در افسردگی موثر است، بودند.

همچنین مصرف فست فود می تواند باعث افزایش سطح قند خون و افزایش التهاب آید در بدن شود. که این مسائل نیز میتوانند بر سلامت روانی تاثیر منفی داشته باشند.

بر اساس مطالعه اخیری که توسط دانشمندان دانشگاه لاس پالماس د گرن کاناریا و دانشگاه گرانادا انجام شد، خوردن غذاهای پخته شده تجاری (کیک پری، کروسان، دونات و غیره) و فست فود (همبرگر، هات داگ و پیتزا) با افسردگی مرتبط است. نتایج نشان می دهد که مصرف کنندگان فست فود، در مقایسه با دیگران، 51 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. این بدان معنی است که “هرچه فست فود بیشتری مصرف کنید، خطر افسردگی بیشتر است.”

 

 احساس اضطراب یا افسردگی 

غذاهای فرآوری شده  اغلب حاوی طعم دهنده ها، رنگ ها و سایر افزودنی ها هستند. نمونه های رایج این محصولات شامل نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، فست فود است.

نتایج مطالعه ای در آمریکا نشان می‌دهد آمریکایی‌هایی که بیشترین مقدار غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را مصرف می‌کنند، گزارش کردند که در مقایسه با افرادی که معمولاً از این غذاها اجتناب می‌کنند، «روزهای ناسالم ذهنی» و «روزهای مضطرب» بیشتری داشته‌اند.

نتایج این مطالعه را می توان به سایر کشورها که مصرف فست فود در آنها بالا است نیز تعمیم داد.

این غذاها دارای قند، چربی اشباع و نمک زیاد هستند، در حالی که پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی کم هستند.

 

سایر عوارض فست فود

افزایش فشار خون و فست فود

افزایش فشارخون

بسیاری از فست فودها مملو از سدیم هستند که به عنوان یک نگهدارنده عمل می کند و طعم را افزایش می دهد. گیب می‌گوید: «هر چیزی که پردازش، بسته‌بندی یا جعبه‌بندی شود، سدیم خواهد داشت.

مشکل این است که رژیم‌های غذایی با سدیم بالا باعث افزایش فشار خون می‌شوند که بر سیستم قلبی عروقی شما فشار وارد می‌کند. با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند رگ های خونی شما را سفت یا باریک کند و به یک عامل خطر اصلی برای حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی تبدیل شود.

طبق گفته انجمن قلب آمریکا، در حالت ایده آل، بیشتر بزرگسالان باید سعی کنند مصرف نمک خود را کمتر از 1500 میلی گرم در روز نگه دارند – اگرچه توصیه های فعلی آن حداکثر 2300 میلی گرم در روز را مجاز می کند. از آنجایی که سدیم در رژیم غذایی ما بسیار رایج است، می تواند به سرعت اضافه شود.

 

فست فود و نفخ شکم

خوردن وعده‌های غذایی سرشار از سدیم، پرچرب یا سنگین با کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند نان، نان‌ها یا نان‌ها) می‌تواند باعث ایجاد احساس نفخ در شما شود. و اگر یک نوشابه به وعده غذایی خود اضافه کنید، کربناته شدن آن می تواند آن را بدتر کند.

 

افزایش کلسترول و فست فود

فستفودها برای اینکه لذیذتر شوند دارای مقدار بیشتری چربی اشباع مانند چربی حیوانی هستند. همین امر باعث افزایش کلسترول بد به نام LDL می شود که به صورت مستقیم با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

 

افزایش وزن و مصرف فست فود

این مواد غذایی به دلیل داشتن چربی بالا و بیش از حد، چگالی انرژی بالاتری نیز دارند. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که فست فودها علاوه بر اینکه مستقیما انرژی زیادی به بدن شما می رساند دارای مقداری نمک نیز است که همین نمک اشتهای فرد را نیز افزایش می دهد.

از طرف دیگر رستوران ها به خاطر سیاست های اقتصادی که دارند از ترفندهای تخفیفاتی استفاده می کنند که فرد به طور ناخودآگاه مقدار بیشتر و حجیم تری از غذا را سفارش می دهد.

 

سختن پایانی

در واقع خوردن فست فود بدون خراب کردن رژیم غذایی سالم ممکن است، اما نیاز به کمی تمرین دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت مشاوه و رژیم غذایی با ما در ارتباط باشید.

instagram: @dr_radfardiet

whatsapp: 09308950913

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24