فشارخون بالا چه علامتی دارد؟
پر فشارخون اولیه معمولا” علامتی ایجاد نمی کند مگر این که بسیار بالا رود. فشارخون بالا اغلب به “کشنده بی سر وصدا” موسوم است چون افراد مبتلا به آن هیچ علامتی احساس نمی کنند، هر چند آسیب های جدی در همان زمان به بدن وارد می شود. علائم رایج می تواند شامل سردرد، درد سینه، تنگی نفس، گرگرفتگی و … باشد. فشارخون بالا در دراز مدت می تواند، باعث آسیب های سخت یا مزمن به قسمت های مختلف بدن وارد نماید. در مغز این امر می تواند باعث خونریزی رگ های خونی و نهایتا” منجر به سکته مغزی شود و در کلیه ها می تواند با آسیب به عروق کلیوی موجب نقش کار کلیه ها نشود. فشارخون بسیار بالا ( فشارخون اورژانسی ) ممکن است موجب سردرد، تهوع و استفراغ، تشنج، مشکلات بینایی و علائم دیگر شود.
پرفشاری خون در چشم می تواند به رگ های چشم آسیب زده و در بینایی چشم ها اختلال ایجاد کند.
آیا برای پیشگیری و کاهش فشارخون پرهیز غذایی لازم است؟
از مصرف غذاهای شور از جمله گوشت به شکل نمک سود شده، کنسروی، همبرگری، سوسیس و کالباس به دلیل سطح بالای سدیم آن ها، سبزی هایی که در آب نمک کنســرو شده اند، چیپس، پفک، خیار شور، ماهی های شور و دودی و سایر غــذاهای فرآوری شده که نمک آن ها زیاد است باید اجتناب شود. همچنین مصرف غذاهای چرب و انواع سس ها نیز باید محدود شود.
رعایت موارد بهداشتی ذکر شده در مجموع می تواند در پیشگیری و درمان فشارخون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی عروقی و مرگ متعاقب آن جلوگیری نماید.