منابع غذایی مهم آنتی‌اکسیدان‌‌ها

منابع غذایی مهم آنتی‌اكسیدان‌‌ها | بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان

منابع غذایی مهم آنتی‌اکسیدان‌‌ها

سبزی‌ها

اغلب سبزی‌ها، حاوی مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان می‌باشند. از آنتی‌اکسیدان‌های مهم سبزی‌ها، می‌توان به ویتامین C، ویتامینE،
کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها اشاره کرد. بعضی از سبزی‌ها، حتی بیشتر از میوه‌ها آنتی‌اکسیدان دارند (بتاکاروتن). در مجموع، پختن سبزی‌ها تأثیر منفی چندانی بر محتوای آنتی‌اکسیدانی آنها ندارد. از سبزی‌های مهم می‌توان کلم بروکلی، گل کلم، تربچه و شلغم را نام برد. قسمت‌های سبز این سبزی‌ها، سرشار از گلوکزینولات می‌باشد که منبع غنی آنتی‌اکسیدان در رژیم‌های غذایی رایج در آسیاست. درباره سیر هم پژوهش‌های بسیاری انجام شده است؛ ولی در مورد خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن همچنان تردید وجود دارد. با این حال، بررسی‌های انجام شده، اثرات باکتری‌کش و ضدسرطانی سیر را تأیید کرده‌اند.

میوه‌ها

میوه‌ها نیز همانند سبزی‌ها، حاوی مقادیر چشمگیری آنتی‌اکسیدان می‌باشند. از آنتی‌اکسیدان‌های مهم میوه‌ها، می‌توان به ویتامین C و فلاونوئیدها اشاره کرد. زردآلو و هندوانه هم دارای مقادیر قابل‌توجهی کاروتنوئیدها می‌باشند. مقادیر ویتامین C میوه‌ها، متغیر است. به نظر می‌رسد میوه‌هایی که رنگ‌های تندتری دارند، حاوی آنتی‌اکسیدان بیشتری هستند، مضاف بر اینکه میوه‌ها یا سبزی‌هایی که داخل آنها نیز رنگین است، بیشتر از میوه‌هایی که فقط پوست رنگی دارند، حاوی آنتی‌اکسیدان می‌باشند.

منابع غذایی مهم آنتی‌اکسیدان‌‌ها | بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان

نان و غلات

بعضی از غلّات، حاوی مقادیر چشمگیری از آنتی‌اکسیدان هستند. به نظر می‌رسد که محتوای آنتی‌اکسیدانی غلات کامل، بیشتر از فرآورده‌های تصفیه‌شده باشد. فرایندهای انجام شده بر روی غلات، می‌تواند تأثیر بسزایی در محتوای آنتی‌اکسیدانی آنها داشته باشد. ولی امروزه برخی از فرآورده‌های غذایی غلات را مانند غلات صبحانه، با بعضی از آنتی‌اکسیدان‌های مفید غنی کرده‌اند. افزودن میوه‌های خشکباری، مانند کشمش، به برخی از فرآورده‌های غلات صبحانه، می‌تواند محتوای آنتی‌اکسیدانی آنها را افزایش دهد. تحقیقات، نشان داده است که ماندن این‌گونه مواد غذایی در انبار، از محتوای آنتی‌اکسیدانی آنها خواهد کاست.

نوشیدنی‌ها

قهوه، کاکائو و چای سبز و سیاه، از منابع مهم آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند. آنتی‌اکسیدان مهم موجود در این نوشیدنی‌ها، فلاونوئیدها هستند. پررنگ و کمرنگ بودن چای و قهوه نیز از شاخص‌های تعیین‌ محتوای آنتی‌اکسیدانی آنهاست. افزودن شیر، محتوای فلاونوئیدهای چای را کاهش نمی‌دهد. در برخی نقاط جهان، از دم‌کرده گیاهان بومی نیز استفاده می‌شود. بعضی از این دم‌کردنی‌‌ها هم اغلب حاوی آنتی‌اکسیدان‌های ناشناخته می‌باشند. مدت‌ زمان دم کشیدن چای نیز، ممکن است بر محتوای آنتی‌اکسیدانی آن مؤثر باشد.

صفحه اینستاگرام دکتر محمد رادفر متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان


مطالعه بیشتر :

کاهش وزن با پروبیوتیک‌ها

کبد چرب با نوشیدن آب یخ

فواید و خطرات نوشیدن آب سرد

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24