ظرف مناسب پخت و پز غذا

بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان | چه ظرفی برای پخت و پز مناسب است؟

چه ظرفی برای پخت و پز مناسب است؟

استفاده از ظروف مختلف برای پخت و پز غذا ، از اهمیت ویژه ای در تغذیه برخوردار است. چون برخی از ظروف با آزاد کردن یون ها و ترکیبات مختلفی که در جنس، رنگ و یا لعاب آنها به کار گرفته شده است، موجب ایجاد تاثیرات سوئی بر بدن می شوند. شاید در نظر اول، کیفیت و طعم غذا مورد توجه قرار گیرد ولی باید به خاطر داشت کیفیت ظرفی که در آن غذا می خورید نیز به اندازه کیفیت مواد غذایی مورد مصرف، مهم است. به همین خاطر، کارشناسان از دیدگاه علمی، در مورد استفاده از ظروف با جنس های مختلف، نظر می دهند و گاه حتی درباره کاربرد بعضی از آنها، هشدار می دهند.

1- ظروف آلومینیومى

چنانچه مقدارىاز این عنصر از طریق ظروف وارد بدن شود ممکن است اختلالاتى را به همراه داشته باشد. زیرا این ماده در جذب فسفات ها مداخله مى کند و سبب بروز راشیتیسم مى شود. همچنین مطالعات نشان مى دهد که یکى از عوامل موثر در از دست رفتن حافظه است ودر درازمدت مى تواند مشکلاتى براى بدن از جمله کم خونى ایجاد کند. برخى از دانشمندان بر این باورند که جوش آوردن آب در کترى هاى آلومینیومى باعث بروز بیمارى هایى مثل زخم معده، کولیت ( التهاب روده)، خشکى دهان، یبوست و تغییر رنگ دهان مى شود.

2- ظروف مسى به شرط قلع اندود شدن

این ظروف در صورتى که قلع اندود شده باشند مشکل زیادى در پخت و پز غذا به وجود نمى آورند و فقط در طولانى مدت مسمومیت با قلع یا سرب به وجود مى آورند. ورود یون مس به غذا در طولانى مدت تاثیر نامطلوب بر احشا و اندام داخلى بدن داشته و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک مى کند. پس باید در هنگام شست وشو مراقب بود که خراش بر ندارد در ضمن مواد غذایى اسیدى و ترش نیز باعث از بین رفتن لایه قلع مى شود.

3- ظروف استیل 

دانشمندان معتقدند بهترین ظروف براى استفاده در پخت و پز غذا ظروف استیل هستند گرچه از زیبایى ظاهرى چندانى برخوردار نیستند.

این ظروف از ترکیب آهن و فلزات دیگر ساخته شده اند و بسیار با دوام و در مقابل فرسودگی مقاوم اند. این ظروف حاوی کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم هستند که به ظرف حالت سختی می دهند و آن را در مقابل آسیب ناشی از حرارت بالا، خراشیده شدن و ساییده شدن مقاوم می سازند.
ظروف استیل حرارت را به طور یکنواخت منتقل نمی کنند و غذا را باید مرتب در آنها هم زد تا یکنواخت حرارت ببیند. برای انتقال بهتر گرما به ته بیشتر این ظروف لایه آلومینیومی یا مسی می دهند. تولید کنندگان این ظروف هشدار می دهند که غذاهای اسیدی(مثل گوشت ،گوجه فرنگی،آلو ،چغندر و …) و نمکی برای مدت طولانی در ظروف استیل نگهداری نشوند.

4- ظروف پیرکس

ظروف پیرکس حرارت را به خوبی، ولی به طور غیر یکنواخت منتقل می کنند. این ظروف برای پخت و پز در فر و نگهداری مواد غذایی مناسب اند، با غذاهای اسیدی واکنش نمی دهند و تمام انواع غذاها را می توان به شکل بی خطر در آنها پخت. اما برای استفاده روی گاز، باید مرتب غذا را در آن هم زد تا حرارت یکنواخت منتقل شود.

5 -ظروف تفلون 

اگر این ظروف را در دماى بالاتر از 350درجه حرارت دهند بخارات سمى تولید مى کند که یکى از این مواد پتانسیل سرطانزایى بالایى دارد همچنین ممکن است از کادمیم نیز در تهیه این ظروف استفاده شود که در صورت ورود این فلز به غذا مى تواند خطرناک باشد نکته مهم: موضوع مهم در مورد ظروف تفلون بازسازى آنهاست در حالى که با تاکید وزارت بهداشت روبه روییم: از بازسازى ظروف تفلون بپرهیزید چرا که به طور حتم سبب بروز مشکلات در بدن مى شود.
ظروف نچسب تنها وقتی مضر می شوند که تا دمای بالاتر از 350 درجه ی سانتیگراد یا 650 درجه ی فارنهایت حرارت داده شوند. این هنگامی رخ می دهد که یک ماهیتابه خالی روی شعله گذاشته شده است. در این حالت لایه ی نچسب، دودی آزاد می کند که سمی و آزاردهنده است. البته از دودی که روغن های معمولی روی حرارت ایجاد می کنند، کمتر سمی است.

منبع 

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24