چگونه بفهمیم کمبود وزن داریم؟
شاخصی به نام نمایه توده بدنی (BMI) وجود دارد که از تقسیم وزن بر مجذور قد به متر محاسبه میشود.
اگر این عدد کمتر از 19 باشد، فرد کمبود وزن دارد. از 19 تا 9/24 وزن فرد در محدوده نرمال است. بین عدد 25 تا 9/29 اضافه وزن دارد. از 30 تا 9/34 فرد چاقی درجه 1 دارد و از 35 تا 9/39 چاقی درجه 2 دارد و بالای 40 چاقی مفرط محسوب میشود؛ البته این شاخص برای کودکان و ورزشکاران قابل اعتماد نیست و به ورزشکاران توصیه میکنیم از دستگاههای بادی آنالیز استفاده کنند تا مقدار چربی و عضلات آنها مشخص شود.
بهترین نوع رژیم برای کاهش وزن:
رژیمهای سریع خوب نیستند. کاهش وزن باید ماهی 4 کیلوگرم به صورت پیوسته و آهسته باشد و فعالیت بدنی باید افزایش پیدا کند. از طریق ثبت تغذیه در روز میتوان متوجه شد چه غذاهایی در طول شبانه روز مصرف میشود تا بتوان آن را کنترل کرد.
افرادی که چاقی شکمی دارند حتماً افزایش وزن دارند. این افراد معمولاً پروتئین کم مصرف میکنند و برعکس آن از کربوهیدراتهای تصفیه شده به مقدار بالا استفاده میکنند. این افراد باید پروتئین را در وعده صبحانه بگنجانند و از مواد غذایی همچون عدسی، تخممرغ، پنیر و شیر استفاده کنند. این افراد باید ورزش هوازی انجام دهند و برای فرم دادن و سفت کردن عضلات شکم از ورزشهای مقاومتی هم در کنار ورزش هوازی بهره ببرند.
به توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان:
دیر خوابیدن و کم خوابیدن میتواند باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول شود و این امر میتواند موجب افزایش دور شکم و چاقی شکمی شود. همچنین از رژیمهای خودسرانه بپرهیزید.
صفحه اینستاگرام دکتر محمد رادفر متخصص تغذیه و رژیم درمان اصفهان
امیدواریم مطلب بالا برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال یا نظری دارید، لطفا در بخش نظرات سایت مطرح کنید.