پیشگیری از سرطان پروستات با مصرف گوجه فرنگی

بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان | پیشگیری از سرطان پروستات با مصرف گوجه فرنگی

نقش مصرف گوجه فرنگی در پیشگیری از سرطان پروستات

گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ث، پتاسیم و فیبر غذایی است
رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی به نام لیکوپن است و از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به حساب می آید که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
افرادی که در هفته 7 واحد یا بیشتر گوجه فرنگی مصرف می کنند، 60 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان های مری، معده، دهان و روده بزرگ قرار می گیرند ،آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، از آسیب مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلول های مغزی در سالمندان جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی از تغییر شکل و رسوب نوعی چربی در سرخرگ ها جلوگیری کرده و بدینوسیله ازبروز سکته های قلبی پیشگیری می کنند، بنابراین احتمال بروز سکته های قلبی در مردانی که ذخایر لیکوپن بیشتری دارند به نصف کاهش می یابد

گوجه فرنگی یکی از سبزی هایی است که مصرف آن به آقایان توصیه می شود .تحقیقات بی‌شماری تاکنون نشان داده‌اند که مصرف بالای میوه و سبزیجات می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی،برخی سرطان‌ها و… پیشگیری کند و دلیل اصلی این ویژگی‌ هم آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این گروه‌های غذایی است. کاروتنوییدها و به ویژه لیکوپن اصلی‌ترین آنتی‌اکسیدان گوجه‌ فرنگی است و در کنار ترکیبات فنولیک موجود،خواص ضد سرطانی را به این ماده غذایی داده است.
گوجه فرنگی غنی از آب است، به طوری که در100 گرم‌ آن 8/93 گرم آب دارد و از آنجا که بسیار کم کالری است مصرف‌اش برای تناسب اندام توصیه می‌شود. یک گوجه رسیده متوسط که 123 گرم وزن دارد، حدود 22 کیلو کالری، 1/1 گرم پروتئین، 8/4 گرم قند، 3/0 گرم چربی و 5/1 گرم فیبر دارد.

بهترین متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان | پیشگیری از سرطان پروستات با گوجه فرنگی

این ترکیبات نه تنها در گوجه بلکه در تمامی فرآورده‌های به دست آمده از این سبزی نیز موجود است،حتی جالب است بدانید میزان لیکوپن موجود در فرآورده‌ها بیشتر است و راحت‌تر از طریق ارگانیسم جذب می‌شود. البته ذکر این موضوع نیز مهم است که فرآورده‌های گوجه نسبت به میوه تازه سدیم بیشتری دارد.
مثلا 15 میلی‌لیتر سس‌گوجه 80 میلی‌گرم و کچاپ 170 میلی‌گرم سدیم دارد. این میزان به ترتیب 3 درصد (سس گوجه) و 7 درصد (کچاپ) بیشتر از حداکثر میزان سدیم مورد نیاز بدن در روز است بنابر این برخلاف گوجه‌فرنگی تازه، در خوردن فرآورده‌های آن باید حد اعتدال را رعایت کرد.

مصرف تنها دو هفته آب گوجه فرنگی به طور مرتب، مقاومت سلول‌ها را در برابر اکسیداسیون افزایش داده و بالا رفتن میزان لیکوپن در بافت پروستات مانع از بروز این سرطان در افراد می‌شود، در حالی که مصرف مکمل لیکوپن چنین اثر قوی ندارد.

اثرات آنتی اکسیدان ها در سلامت

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24