سالمندی و بروز کمر درد
کمر درد در دوران سالمندی شایع است و علل متعددی باعث ایجاد آن میشود. کمر درد در سنین بالای 50 سالگی نیاز به معاینه و بر اساس معاینه انجام آزمایشات مختلفی دارد.
لذا در صورت کمر درد مشاوره با به پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ضروری است .
جلوگیری و کاهش بروز کمر درد در سالمندان
1) از بلند کردن جسم سنگین خودداری گردد. در آغوش گرفتن و بلند کردن کودکان میتواند باعث شکستگی ناگهانی مهره کمری شود. در افرادی که توانایی حرکت کمر و زانو ، حفظ شده است ، برای بلند کردن اجسام به جای خم کردن کمر ، زانوها خم شوند. بطور کلی خم شدن از کمر باعث فشار به ستون فقرات کمری می گردد.
۲) قبل از عطسه یا سرفه عضلات شکم سفت شوند. این کار باعث میشود فشار کمتری به عضلات کمر وارد شود.
۳)ورزش های کمر به طور مرتب انجام گردد.
۴) برای کاهش فشار به کمر هنگام خوابیدن روی تخت ابتدا در لبه تخت نشسته سپس کمی روی لگن چرخیده، سپس زانوها بالا آورده شود و بعد به آرامی کمی خم شده وبالا تنه توسط بازوها بالا کشیده شود. برای خارج شدن از تخت این کارها برعکس انجام می شود.
۵) در صورت نیاز به نشستن طولانی مدت، هر بیست دقیقه بلند شده و کمی به کمر کشش ملایم داده شود.
6) در صورت وجود سائیدگی کمر هنگام رانندگی هر بیست دقیقه تا نیم ساعت از اتومبیل پیاده شده و چند قدم راه رفته و به کمر کشش ملایم داده شود. هنگام پیاده شدن از اتوموبیل از دستها کمک گرفته شود.
بیشتر بخوانید : بیماری های دوران سالمندی
کمر درد
بعد از 30 سالگی، توده عضلانی و در نتیجه قدرت عضلات به تدریج کاهش مییابد. بعداز 60 سالگی این ازدست دادن سریع میشود، اما با رژیم غذایی مناسب و تمرینات بدنی میتوان به طور چشمگیری از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
توجه داشته باشید که کم استفاده کردن از عضلات علت اصلی کاهش توده عضلانی در دوره سالمندی است.تغییر دیگری که با افزایش سن رخ میدهد، افزایش چربی است. که عمدتا در مردها، شکم و در زنها، باسن بزرگ میشود. در حالی که بافت چربی در دستها و پاها کاهش مییابد.
قد نیز با افزایش سن تغییر میکند که ناشی از کاهش طول ستون مهرههاست. عرض شانهها به علت کوچک شدن توده عضلانی و چروکیدگی عضلات شانه کاهش می یابد.
طول عضلات شکم هم کاهش مییابد که همه اینها سبب ایجاد ظاهری خمیدگی میشود.
باید در نظر داشته باشید که فعالیت مداوم میتواند از پیشرفت این تغییرات جلوگیری کند. پوکـــی استـــخـوان بــه علت کاهش کلسیم در استخوانها به وجود میآید. در زنان سالمند به دنبال کاهش نوعی هــــورمــون در خــــــون، پوکی استخوان بیشتر از مردان سالمند شایع است.
فعالیت عضلانی و به کارگیری استخوانها مانند تمرینات بدنی و راه رفتن میتواند این روند را آهستهتر کند.بـــــا افـــــــــزایــــش ســــن انعـــــــطافپـــذیــــری در رباطها،
تاندونها و مفصلها کم شده، خطرپارگی آنها بیشتر میشود.
با فرسوده شدن غضروفهای اطراف مفصلها که به سبب خم کردنهای مداوم طی سالها به وجود آمده است و نیز کاهش مایع نرمکننده در مفصلها، حرکات آنها آهستهتر و دردناکتر میشود.
بیشتر بخوانید : مهمترین تغییرات دوران سالمندی کدامند ؟
تماس با ما
سئو سایت شرکت مهندسی کلینیک 24