چطور کودک بد غذا را غذا خور کنیم؟
بیشتر والدین از بی میلی و کم غذا خوردن کودکان و کودک بد غذا خود در رنج هستند . بی اشتهایی و یا بد غذایی کودک یکی از مشکلات تغذیه ای است که باید آن را جدی گرفت چرا که این معظل در نهایت می تواند منجر به سوءتغذیه شود.
بیشتر والدین از بی میلی و کم غذا خوردن کودکان خود در رنج هستند . بی اشتهایی و یا بد غذایی کودک یکی از مشکلات تغذیه ای است که باید آن را جدی گرفت چرا که این معظل در نهایت می تواند منجر به سوءتغذیه شود.باید دانست فقط گرسنگی نیست که کودک را به سوی غذا می کشاند و یا فقط سیر بودن موجب دوری او از غذا نمی شود.
بلکه عوامل گوناگونی مانند عادتهای خانواده و آموزشهایی که کودک در خانواده گرفته است، بر اشتهای کودک تاثیر گذار هستند . استقلال طلبی و رشد ذهنی یکی از شاخص های اصلی دوران کودکی است که با ایجاد تغییرات شخصیتی در این دوران نسبت به سنین پائین تر همراه است . این مسئله می تواند با ایجاد روحیه استقلال طلبی در کودکان موجب بی نظمی در عادات غذایی آنان شود.
امروزه تغذیه کودک خیلی آسان نیست . به عنوان مثال ممکن است کودکان نوپا یا پیش دبستانی دوست داشته باشند یک غذا را سه روزپیاپی بخورند و روز چهارم از خوردن آن خودداری کنند و حتی حاضر به چشیدن آن نشوند. این مسئله نشان دهنده نداشتن یک الگوی غذایی مشخص در این کودکان است که به نوعی ناشی از حس استقلال طلبی آنان و میل به انتخاب غذا توسط خود آنان می باشد. با توجه به نقش رفتار مادر در عادات غذایی کودک ، به منظور کاهش مشکل بد غذایی کودکان باید به نکات زیر توجه نمود:
پیشنهاد غذاهای جدید
بهترین راه پیشنهاد دادن غذای جدید این است که مادر غذا را درست کرده و به مقدار کمی در کنار بشقاب کودک بگذارد و اجازه دهد کودک غذا را بچشد و اگر دوست نداشت اجازه داده آن را از دهانش در آورده و در کنار بشقابش بگذارد . اگر کودک شما غذایی را که درست می کنید دوست داشت به عنوان جایزه یک نوع غذای مورد علاقه او را درست کنید . مدت زیادی طول می کشد که کودک یاد بگیرد غذای جدید را دوست داشته باشد .اگر کودک غذا یی را دوست نداشت غذا را برای چند روز بعد دوباره به اوبدهید.
استفاده از غذاهای متنوع
غذاهایی که مادر برای کودک تهیه می کند باید از هر چهار گروه غذایی باشد . برای مثال دو یا سه نوع مختلف از میوه ها در طول روز به کودک داده شود. اجازه بدهید کودک انواع مختلف غذا ها را امتحان کند حتی اگر مادر آن غذا را دوست ندارد . کودک احتیاج به تصمیم گیری برای خودش دارد که آیا غذایی را دوست دارد یا ندارد.مادر انتظار نداشته باشد کودک غذاهای متنوع را دوست داشته باشد.
زمان مناسب برای دادن غذا به کودک
وقتی به کودکان نوپا و کودکان پیش دبستانی در طول روز، وعده اصلی و میان وعده غذایی در زمان منظم داده می شود، آنان بهتر می پذیرند مثلا” وعده های اصلی و میان وعده در حدود 2 تا 3 ساعت فاصله زمانی داشته باشد و اجازه بدهید کودک شما در زمانهای معین غذا بخورد .برنامه غذایی کودک را طوری تنظیم کنید که با برنامه غذایی خانواده یکسان باشد . برای خوردن غذا به کودکتان هیچ اصراری نکنید. غذا را روی میز یا سر سفره در یک جای مناسب گذاشته و پیشنهاد کنید غذا را بخورد .
در موقع غذا خوردن تلویزیون را خاموش و وسایل بازی او را جمع کنید.اجازه بدهید کودک از راهی که دوست دارد غذا را بخورد ، در هنگام غذا خوردن در کنار کودک نشسته و در مورد غذا صحبت کنید و اینکه چه غذایی دوست دارد برای ناهار یا شام روز بعد درست کنید صحبت کنید.
بیشتر بخوانید :