استفاده از مکمل فولیک اسید درشرایط خاص
اغلب افراد (به جز زنان باردار) مقادیر کافی فولیک اسید از رژیم غذایی دریافت می کنند. در شرایط خاص، ممکن است متخصصین، مکمل فولیک اسید تا 2000 میکروگرم در روز برای بزرگسالان توصیه نمایند.
سازمان جهانی بهداشت مکمل یاری آهن همراه با اسید فولیک را برای زنان باردار و کودکان زیر 2 سال توصیه نموده است. بر این اساس مکمل یاری روزانه با 60 میلی گرم آهن المنتال و 400 میکروگرم اسید فولیک برای زنان باردار و 5/12 میلی گرم آهن همراه با 50 میکروگرم اسید فولیک برای کودکان 6 تا 24 ماهه توصیه شده است.
مکمل فولیک اسید در ایران
در ایران برنامه مکمل یاری اسید فولیک برای زنان از 3 ماه قبل از بارداری به میزان روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک تا هنگام زایمان اجرا می شود.
غنی سازی مواد غذایی با فولیک اسید
غنــی سازی مواد غذایی به معنی افزودن اسیدفولیک به یک ماده غذایی متداول مثلا” نان می باشد. با این روش می توان بخشی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را به بدن رساند. از سال 1996 کشورهایی مثل امریکا و انگلیس و کانادا اسید فولیک را به آرد گندم اضافه کردند. دلیل این کار تاثیر اسید فولیک بر کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی، کاهش شیوع هوموسیستئین بالا، کاهش شیوع سرطان ها و آلزایمر می باشد که طی مطالعات متعددی به اثبات رسیده است.
در کشور کانادا غنی سازی آرد با اسید فولیک منجر به کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی تا 50 درصد شده است. در ایران برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک از سال 1380 در یک استان به مورد اجرا گذاشته شد و به دنبال موفقیت های حاصل، برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک تدوین گردید.
غنی سازی آرد با اسید فولیک در کشورهای متعددی از جمله انگلستان، کانادا، استرالیا و آمریکا با هدف کاهش خطر نقایص مادرزادی لوله عصبی و همچنین کاهش خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی انجام شده است مطالعات نشان داده است که مکمل یاری با اسید فولیک هوموسیستئین سرم که ریسک فاکتور بیماری های قلبی به شمار می رود را کاهش دهد.
در کشور آمریکا نشان داده شده است که هر سال از حداقل 13500 مورد مرگ در اثر بیماری قلبی و عروقی با مصرف فولات بیشتر پیشگیری می شود و غنی سازی با اسید فولیک خطر مرگ را 10 تا 15 درصد کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید :