مشکلات شنوایی برای سالمندان

قدرت شنوایی سالمندان

مشکلات شنوایی در دوران سالمندی و مراقبت از سالمندان

مشکلات شنوایی در دوران سالمندی و مراقبت از سالمند کم شنوا از مسائلی است که اکثر خانواده های دارای سالمند با آن روبرو هستند. تحقیقات  نشان می دهد که ۱۵ درصد از سالمندان ۶۵-۷۴ سال و ۵۰ درصد از سالمندان ۷۴ سال به بالا، با مشکل شنوایی ( اختلال در قدرت شنوایی) مواجه هستند.

این مشکل به دلیل تغییرات وابسته به سن در ساختمان گوش میانی و داخلی است. اما باید به این نکته توجه داشت که از دست دادن حس شنوایی یکی از مشکلات دوران سالمندی است که هر یک از فرزندان و مراقبین سالمند ممکن است با آن روبرو شوند.

از آنجا که کم شنوایی با درد همراه نیست و قابل دیدن نیز نمی باشد بسیاری از افراد قادر به تشخیص آن نیستند و نمی توانند درک کنند که سالمند دچار مشکلات شنوایی در دوران سالمندی است و مراقبت از سالمند ضروری است.

در صورتی‌ که فرد سالمند احساس کند که در مکالمات روزانه خود دچار مشکل می‌باشد و یا صدا‌های اطراف خود را به درستی‌ متوجه نمی‌شود بایستی با پزشک مشورت کند تا با انجام تست‌های دقیق شنوایی میزان کمبود شنوایی, تشخیص داده شود و اقدامات لازم جهت تعیین وسایل کمک شنوایی مانند سمعک مناسب انجام شود.


بیشتر بخوانید : بیماری های دوران سالمندی


قدرت شنوایی در سالمندان

بیماری مهمی که در گوش سالمندان دیده می شود، همان کاهش شنوایی است. کاهش شنوایی روی کیفیت زندگی سالمند تاثیر می گذارد. اختلال شنوایی در سالمندان ناشی از تخریب سلول های شنیداری عصبی است که معمولا موجب می شود فرد متوجه صداهای زیر نشود.

الگوی دیگری هم در کاهش شنوایی سالمندان دیده می شود که در آن پیدا می کند و فرد همه فرکانس ها را به خوبی متوجه نمی شود . هر دو گروه باید از سمعک جهت تقویت صدا استفاده کنند.

سمعک ها به دو گروه آنالوگ و دیجیتال طبقه بندی می شوند. افرادی که کاهش شنوایی خفیف دارند یا به انجام کارهای دقیق نیاز ندارند، باید از سمعک های آنالوگ استفاده کنند.

ولی بیمارانی که به دقت در شنیدن نیاز دارند و الگوی کم شنوایی شان طوری است که مشکلشان با سمعک آنالوگی برطرف نمی شود باید از سمعک های دیجیتال استفاده کنند.


متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24