سالمندی و تغییرات هنجار آن
سالمندی بخش پایانی چرخهٔ حیات انسان است. افراد سالمند قابلیتهای تجدید قوای محدودی دارند و بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری، سندرم ها و کسالت ها هستند.
ضعف بینایی
بسیاری از افراد بزرگسال ممکن است دید خوب و هنجار داشته باشند ولی در اواخر دهه ی چهارم و اوایل دهه پنجم زندگی، افراد ممکن است با افت بینایی روبرو شوند.
ضعف شنوایی
تقریبا 30 درصد سالمندان، مشکلات شنوایی دارند . آمار نشان می دهد در 25 درصد افراد تا 60سالگی و 65 درصد افراد تا 80 سالگی کاهش شنوایی روی می دهد.
تضعیف حس چشایی و بویایی
بویایی و چشایی نیز تحت تاثیر روند سالمندی قرار می گیرند. تعداد کل جوانه های چشایی بعد از 80 سالگی کاهش می یابد. بعضی افراد نیز کاهش در حس بویایی را تجربه می کنند و این امر معمولا به خاطر وجود مشکلاتی در گیرنده های بویایی است.
حساسیت حس لامسه
پوست بدن یک نقش محافظتی ایفا می کند. تغییرات پوستی مانند ، چروک شدن ، نازک شدن ، خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست در دوران سالمندی ، افراد را نسبت به درد و آسیب حساس می کند .
- پوکی استخوان در سالمندان
خشکی پوست در سالمندان
تحلیل بافت چربی منجر به افزایش دفع آب از طریق پوست و خشکی در آن می شود. در نتیجه پوست ترک خورده و دچار خارش شدید می شود
افزایش چین و چروک
کلاژن موجود در پوست با افزایش سن از هم گسسته می شود و باعث خواهد شد خاصیت کشسانی و الاستیسیته پوست از بین برود. اصلی ترین علت چروک پوست، نور آفتاب است
کبودی و خون مردگی در پوست
اگر موضوع سالمند آزاری مطرح نباشد، شایع ترین دلیل کبودی پوست، مصرف داروهای ضدانعقاد است . که در سالمندان مبتلا به بیماری قلبی عروقی، برای جلوگیری از ایجاد لخته داروهای ضد انعقاد تجویز می شود.
تومورهای پوستی در افراد مسن
ضایعات پیش سرطانی ممکن است از همان سنین کودکی و نوجوانی در پوست وجود داشته باشند ولی در دوران سالمندی بروز کنند. سرطان های پوستی شایع در دوران سالمندی شامل سرطان سلول های پایه ای پوست و سلول های سنگفرشی پوست است.
بدخیم ترین نوع سرطان از نوع ملانوم است که این سرطان نیز در سنین بالا دیده می شود. وقتی سالمند دچار زخم پوستی می شود و زخم هم بهبود نمی یابد، باید به فکر ضایعات بدخیم بود و حتما نمونه برداری از زخم انجام گیرد.
بیشتر بخوانید : مهم ترین تغییرات دوران سالمندی کدامند ؟