دلایل کم خوابی در افراد مسن کدامند ؟
افراد سالمند معمولاً کمتر می خوابند و دچار مشکلات خواب هستند ، زیرا :
۱. افراد سالمند بر خلاف جوان ها به سرعت به خواب نمی روند و حداقل ۳۰ دقیقه طول می کشد تا به خواب روند. مطالعات نشان داده است که ۱۳ درصد مردان و ۳۶ درصد خانم ها بعد از ۳۰ دقیقه به خواب می روند.
۲. خواب افراد سالمند برخلاف جوان ها عمیق نیست و زود به زود بیدار می شوند ، یعنی خواب آنها تداوم ندارد و کمتر در خواب عمیق هستند.
۳. افراد مسن تمایل دارند زمانی که شب شد ، زود بخوابند و از آن طرف زود بیدار شوند ، شاید علت این باشد که هورمون ملاتونین در مغز آنها کمتر ترشح می شود.
۴. چون افراد مسن نسبت به نور و روشنایی، صدا و حرارت حساس هستند، این عوامل محیطی در خواب آنها تأثیر دارد بنابراین محیط خواب و زندگی آنها باید بدون عوامل محرک باشد.
افراد سالمند مانند دوران جوانی به ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. سالمندان باید در شب به اندازه ی کافی بخوابند تا در روز احساس راحتی کنند و از زندگی و زنده بودن خود لذت ببرند.
معمولاً با افزایش سن، اختلال های خواب افزایش پیدا می کند و یکی از شکایت ها در دوره سالمندی، اختلال خواب است. در حدود نیمی از افرادی که به سن ۶۵ سالگی می رسند، دچار اختلال خواب می شوند بنابراین بی خوابی در افراد سالمند شایع است .
پس شما سالمندان عزیز می توانید با شناسایی مشکل خود و عمل به توصیه ها آرامش و خواب راحت تری داشته باشید.
بیشتر بخوانید : مهم ترین تغییرات دوران سالمندی کدامند ؟
مشکلات خواب در افراد سالمند
فرد سالمند هنگام خواب ممکن است دچار یک یا چند نوع مشکل گردد:
۱. به سختی به خواب برود.
۲. ۳ تا ۴ نوبت در طول شب بیدار شود و بعد نتواند به راحتی به خواب رود.
۳. دچار خواب سبک باشد و خواب او عمیق نباشد.
۴. احساس کند که خواب کافی نمی رود.
۵. شب زود بخوابد و زود هم بیدار شود.
۶. بی نظمی در خواب ممکن است موجب شود که فرد سالمند، شب و روز را گم کند و دچار آشفتگی گردد.

کم شدن خواب افراد مسن
اکثر سالمندان با مشکلات خواب مواجه می شوند. بی خوابی و علایم مربوط به آن، بخشی از روند پیری به حساب نمی آید و باید به درمان آن پرداخت چرا که در زمان خواب است که بدن آن ها ترمیم می شود .
خواب باعث می شود سیستم ایمنی بدن برای مقابله با میکروب ها و عفونت ها تقویت شود. در صورت نداشتن خواب کافی افراد مسن ممکن است دچار مشکلات مربوط به خلقو خو و حافظه شوند . بدن به 8 الی 9 ساعت خواب نیاز دارد.