نکات مهم تغذیه ای دوران بارداری
این بخش سعی بر این دارد که به مهمترین نکات مهم تغذیه در دوران بارداری بپردازد اگر تصمیم بر بارداری دارید و رشد فرزندتان و سلانتات برایتان با ارزش است با ما همراه باشید :
- رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر دارد.
- تامین نیازهای او با دریافت مواد مغذی مادر عجین شده، تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختاری او به واسطه جفت است.
- علاوه تغییرات فیزیولوژیک خاص این دوران را نیز باید مد نظر داشت چرا که متابولیسم موادغذایی و حتی نیاز به آنها در این مدت تغییر می یابد.
- اهمیت و ارزش غذا بستگی به نوع آن دارد نه به مقدار آن .
- مقدار غذای مصرفی روزانه متفاوت است و تا حدی با قد ، وزن و اشتهای زن ارتباط دارد .
- برخی از زنان باردار از ترس این که اگر غذای زیاد بخورند نوزادشان بزرگ می شود سعی می کنند که از میزان عادی خوراک روزانه خود بکاهند .
- در برنامه غذایی روزانه علاوه بر مواد قندی، چربی و نشاسته که باید وجود داشته باشد.
- مواد دیگری از قبیل ویتامین ها و مواد معدنی که حرارت و انرژی تولید می کنند وجود دارند. که این مواد برای فعالیت سلولهای بدن بسیار مفیدند و کمبود آنها در بدن ایجاد ناراحتی می کنند.
- کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی است که همرا با مواد پروتئینی برای تشکیل اسکلت استخوانی جنین بسیار اهمیت دارد .
بیشتر بخوانید : بهترین تغذیه در دوران بارداری

پرهیز غذایی در دوران بارداری
تا زمانی که اشتهای کافی به غذا دارید و دوران بارداری را بدون ناراحتی طی می کنید معمولا نیاز به پرهیز ندارید و می توانید هر غذایی را که دوست داشته باشید میل کنید ولی دو نکته را باید همیشه در نظر داشته باشید .
- از خوردن غذاهای خیلی چرب و سنگین هضم مانند غذاهای سرخ کرده ، شیرینی های تازه و خامه دار ، ماهی های دودی و همچنین سبزی های فراوان خوداری کنید زیرا معده و سایر قسمتهای دستگاه گوارش به علت فشار رحم آن طوری که باید و شاید عمل هضم و جذب غذاها را انجام نمی دهند و ممکن است دچار سوء هاضمه شوید .
- از خوردن غذا های شور پرهیز کنید زیرا نمک بعد از آن که وارد خون شد از راه کلیه ها دفع می شود و چون هنگام بارداری دفع نمک به راحتی صورت نمی گیرد مقدار زیادی از آن در بافت های گوناگون بدن جمع می شود و آب را به خود می گیرد و بدین ترتیب باعث می شود قسمت های مختلف بدن ورم کنند . به همان نسبت که میزان مصرف نمک غذا اضافه می شود وزن بدن هم به علت تورم دست و پا زیادتر می گردد .
تا زمانی که علایم مسمومیت بارداری مانند بالا رفتن فشار خون ، تورم شدید اعضا و صورت و آلبومین در ادرار ظاهر نشده اند رژیم غذایی سخت ضروری نیست ولی با پیدا شدن یکی از این علایم فوق رژیم غذایی کم نمک و یا بی نمک لازم خواهد بود .
مطالب آموزشی که ایشون در مورد بارداری گذاشتن خیلی کمک کننده اس من برای وزن گرفتن جنینم و کنترل افزایش وزن برای بارداری از دکتر محمد رادفر برنامه غذایی گرفتم و خیلی خیلی راضی هستم . دکتر رادفر بهترین متخصص رژیم درمانی اصفهان هستند .
جواب دکتر محمد رادفر متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان:
از لطف و نظر ارزشمند شما سپاس گذاریم