کمبود ویتامین دی و ارتباط با زایمان زودرس

کمبود ویتامین "دی" و زایمان زودرس

کمبود ویتامین “دی” چه تاثیری در  زایمان زودرس دارد؟

یک بررسی جدید نشان داده است که زنانی که در زمان بارداری سطح ویتامین دی کمتری در خون خود داشته اند احتمال اینکه یک زایمان زودرس داشته باشند بیشتر خواهد بود.

این مطالعه نشان داده است که در زنانی که سطح ویتامین دی در پایینترین حد خود بوده است احتمال زایمان زودرس 50 درصد بیش از آنهایی بوده که ویتامین دی بدنشان طبیعی بوده است. نتایج این مطالعه در مجله Obstetrics & Gynecology منتشر شده است . 

زنان باردار نیاز به حداقل روزی 600 واحد ویتامین دی دارند. گرچه بدن در معرض نور آفتاب قدری ویتامین دی می سازد ولی این میزان معمولا در زندگی شهرنشینی اندک است.

غذاهای کمی حاوی ویتامین دی هستند با این حال ماهی ها بخصوص ماهی سالمون و ساردین بالاترین میزان ویتامین دی را در خود دارند.

از طرف دیگر تولد زودرس می توان مشکلات زیاید را برای نوزاد هم در زمان نوزادی (مانند مشلات ریوی و مغزی، مشکلاتی در چشم، گوش دستگاه گوارش و سیستم دفاع ایمنی بدن) و هم در سنین بالاتر عمر بوجود آورد.

وقتی زمان بارداری کمتر از 37 هفته است آن را زودرس نامیده و نوزاد حاصل از این تولد نوزاد نارس نامیده می شود. در این مطالعه 2100 با زایمان طبیعی و 1100 زن با زایمان زودرس در سال های 2020-1999 بررسی شدند  و این بررسی نشان داد که هرچه سطح ویتامین دی زن باردار کمتر است احتمال زایمان زودرس او بیشتر خواهد شد.


بیشتر بخوانید : کمبود ویتامین d چه مشکلاتی ایجاد می کند ؟ 


ارتباط کمبود ویتامین D با زایمان زودرس

زنان دارای فقر ویتامین D یک و نیم برابر بیشتر احتمال زایمان زودرس دارند.

درستی این یافته حتی زمانی که محققین عوامل دیگر مرتبط با زایمان زودرس از قبیل وزن زیاد و چاقی و سیگار کشیدن را در نظر گرفتند نیز تغییری نکرده است.
لیزا بادنر، استادیار همه گیرشناسی و زنان و زایمان در دانشگاه پیتزبرگ که هدایت این تحقیق را برعهده داشت، می گوید: مادرانی که در اوایل بارداری دچار کمبود ویتامین D هستند در مقایسه با مادرانی که کمبود این ویتامین را ندارند، به احتمال بیشتری دچار زایمان زودرس می شوند.
هم چنین این مطالعه رابطه قوی میان میزان ویتامین D و زایمان زودرس را نشان می دهد. بادنر اشاره می کند که این تحقیقات برای اثبات این مسئله که میزان کم ویتامین D منجر به زایمان زودرس خواهد شد، طراحی نشده است.
«ما به هیچ وجه نمی توانیم رابطه علت و معلولی را اثبات کنیم.» این مطالعه در فوریه در «issue of Obstetrics & Gynecology» منتشر شده است. بودجه این تحقیق توسط مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های امریکا تامین شد.

متخصص تغذیه اصفهان و رژیم درمانی

error: Content is protected !!
تما حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر محمد رادفر می باشد.

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24