علل مختلف چاقی شکم
چربی یا چاقی شکم بسیار خطرناک است. چاقی شکم احتمال بروز بیماریهایی مانند نشانگان سوخت و سازی (سندرم متابولیک)، دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و سرطانها را افزایش میدهد. از آنجا که چربی شکم شامل چربی دور کبد و دیگر اندامهای داخل شکم میشود، در اصطلاح پزشکی به آن «چربی احشایی» میگویند.
احتمال بروز بیماریها در افرادی که حتی با وجود وزن طبیعی، چربی شکم دارند بالاتر از دیگران است. با ادامهی مطلب همراه شوید تا ۱۲ علت چاقی شکم را بهتر بشناسید. چاقی شکمی حتی در افراد با وزن نرمال میتواند مشکلات غیر قابل جبرانی چون دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی را ایجاد کند.
از مهمترین علل چاقی شکمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- غذاهای شیرین و نوشابه ها
- مصرف الکل
- فعالیت فیزیکی کم
- غذاهای کم پروتئین
- یائسگی در خانمها
- باکتری های نامناسب روده
- مصرف آب میوه های صنعتی
- استرس
- غذاهای کم فیبر
- ژنتیک
- کم خوابیدن و خواب نامناسب.
چربیهای ترانس
چربیهای ترانس ناسالمترین چربیهای موجود در جهان هستند. به منظور ایجاد پایداری بیشتر در چربیهای اشباعنشده به آنها هیدروژن اضافه میکنند و به این ترتیب، چربیهای ترانس به وجود میآیند. چربیهای ترانس غالبا برای طولانیتر کردن عمر مفید مواد غذاییِ بستهبندیشده، مانند کیکها و کلوچهها به آنها افزوده میشوند.
چربیهای ترانس باعث بروز التهابات میشوند. نتیجهی التهابات، مقاومت به انسولین، بیماریهای قلبی و مشکلات دیگر است. بنابر بررسیهای صورتگرفته روی جانوران، مصرف چربیهای ترانس احتمال بروز چاقی شکم را افزایش میدهد.
در بررسی ۶ سالهای که روی میمونها انجام گرفت، آنهایی که ۸٪ کالری روزانهی خود را از چربیهای ترانس دریافت کرده بودند، در مقایسه با گروهی که ۸٪ کالری روزانهشان را از چربیهای تکاشباعنشده تأمین کرده بودند، وزن بیشتری داشتند و میزان چربی شکمی در آنها ۳۳٪ بیشتر بود.
مطالب پیشنهادی :